over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Charita Zandgrond, Yoshi Groen en Edson Sabajo. Onze passie voor hardlopen en Zuidoost heeft ons samengebracht en zo is het idee ontstaan van de Bijlmer Run. 

Charita Zandgrond

Mijn naam is Charita Zandgrond, al ruim 12 jaar werk ik met veel liefde voor het MBO College Zuidoost. Elke dag mag ik weer de energie en diversiteit in Zuidoost ervaren. De negatieve beeldvorming die er heerst over het stadsdeel en zijn bewoners gaat mij aan het hart. Zuidoost is zoveel meer dan dat. Wil je die negatieve beeldvorming doorbreken, dan moet men Zuidoost zelf  ervaren. Belangrijker nog vind ik dat de mensen die wonen in Zuidoost geloven in hun eigen kracht en dat ze trots zijn op wie ze zijn. Voor mij is hardlopen een manier om gefocust te blijven, om grenzen te verlegen en het draagt bij aan een positieve mindset. Tijdens een hardloopsessie is het idee ontstaan een run te organiseren. Dat overigens echt begon te leven toen Yoshi en Edson aansloten. Ik geloof dat we samen verhalen maken en dit verhaal wil ik schrijven met iedereen die Zuidoost een warm hart toedraagt. 

Yoshi Groen

Ik ben Yoshi Groen. Hardloper en onder de naam Indie Runner organisator van hardloopevenementen. Vorig jaar werd ik benaderd door Charita om te helpen bij het opzetten van de Bijlmer Run. Na de eerste meeting was ik verkocht. De passie die de organisatie had voor de Bijlmer en het positief op de kaart zetten van de Bijlmer inspireerde me en zorgde ervoor dat ik hier graag deelgenoot van wilde worden. Na vele uren op de fiets zoeken naar de mooiste en leukste route ontstond deze run en heb ik onwijs veel zin in de eerste editie!  

Edson Sabajo

Met heel veel plezier en enthousiaste ondersteunt de Patta Foundation
de eerste Bijlmer run. We gaan dit een jaarlijks event maken in het veld van alle marathons in de wereld.
 
Wij geloven dat investeren in een gezond en vitaal leven van groot belang is voor je mind state.  Al ren je 5 km of een halve marathon snel of langzaam het gevoel is onbeschrijfelijk wat je eraan over houd en Amsterdam zuid oost verdiend een eigen run waarmee we de bewoners jong en oud stimuleren om mee te doen
kan niet wachten op de start en finish!

Onstaan bijlmer run

Het project is allemaal begonnen bij Charita. Charita heeft een passie voor hardlopen en een passie voor de Bijlmer. Ze wilde deze passies combineren en deze delen met andere mensen en zo kwam ze op het idee om een halve marathon op te zetten.

Na meerdere meetings en brainstorm vergaderingen ontstond er een organisatie team bestaande uit Charita, Indie runner, Patta, Global sports communications en het Sportloket Zuidoost met als doel om de allereerste halve marathon van zuidoost te organiseren.

Na meerdere gesprekken, parcours verkenningen en onderzoeken is er een sterk eventplan ontstaan waar wij trots op zijn en waarvan wij geloven dat dit niet alleen een supermooie halve marathon gaat worden maar ook een enorme positieve impact op de Bijlmer gaat hebben.

Visie Bijlmer run

Onze doelen voor de Bijlmer Run zijn als volgt: 

  • Bewegen. Wij willen mensen in contact brengen met hardlopen. Dit kan door middel van meedoen aan de halve marathon, meedoen aan de teamloop of door aan te moedigen en geinspireerd te raken om het volgend jaar mee te doen.

  • Ontdekken. Wij willen deelnemers laten zien hoe mooi en gevarieerd de Bijlmer is. Met een unieke route en authentieke cheerpunten langs het parcours willen we lopers een unieke en bijzondere ervaring geven.

  • Verbinden. Door middel van de Bijlmer Run willen we zo veel mogelijk mensen samen brengen. Van de mensen die werken in de Bijlmer tot de mensen die er wonen, tot de mensen die er voor de eerste keer zijn. Door middel van sport willen we deze mensen samenbrengen.

 

Meer info

Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons altijd mailen op info@bijlmerrun.nl